main logo
570

Gavriliţa: Antreprenorii străini sunt interesaţi să investească în R. Moldova

Antreprenorii străini sunt interesaţi să investească în Republica Moldova, în contextul perspectivei Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană, dar şi al reformelor iniţiate în domeniul justiţiei.

Gavriliţa: Străinii sunt interesaţi să investească în R. MoldovaFoto: știri.md

O declaraţie în acest sens a făcut premierul Natalia Gavriliţa, într-un discurs online susţinut la cea de-a opta ediţie a Convenţiei moldo-americane, relatează Radio Moldova, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.

Totodată, premierul a încurajat diaspora să revină acasă.

„De fiecare dată când mă întâlnesc fie cu reprezentanţii guvernului altor state, fie cu antreprenori, când le spun despre eforturile noastre de evaluare a judecătorilor şi procurorilor, de curăţare a instituţiilor statului de corupţie sau perspectivei noastre de aderare la UE. Foarte mulţi investitori îşi doresc o justiţie dreaptă, ei spun că vor veni neapărat să investească în aceste condiţii. Noi nu avem munţi, nu avem oceane, bogăţia principală a Moldovei sunt oamenii ei, oriunde s-ar afla”, a declarat Natalia Gavriliţa.

Şefa Executivului a amintit de mai multe măsuri pe care le-a întreprins Guvernul în sprijinul cetăţenilor moldoveni care vor să revină în ţară. Natalia Gavriliţa s-a referit la scutirea de taxe pentru introducerea în ţară a obiectelor de uz personal şi a unui mijloc de transport, semnarea mai multor acorduri bilaterale cu diverse ţări, dar şi la introducerea unui nou element în programul 1+1, unde statul îşi dublează contribuţia pentru cetăţenii care doresc să-şi iniţieze afaceri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării