main logo
1057

Gaibu, despre situația de la Macon: Compania nu și-a sistat activitatea definitiv

La câteva zile după ce Societatea pe Acțiuni Macon s-a închis, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a venit cu mai multe explicații privind situația în care s-a pomenit întreprinderea.

Gaibu, despre situația de la Macon: Compania nu și-a sistat activitatea

„Ministerul Economiei, în colaborare cu Consiliul Concurenței și Comisia Economie, Buget și Finanțe din Parlament, a pregătit un proiect de lege pentru soluționarea decalajului concurențial, generat de diferențele de tarif la resursele energetice, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

În zilele apropiate va fi publicat pentru consultări publice. De asemenea, pentru informare, Ministerul Economiei a avut întâlnire cu reprezentanții Macon S.A. și a discutat subiectul decalajului concurențial și riscurilor pentru companie, inclusiv despre posibilitatea implementării unei politici în acest sens”, a declarat ministrul Economiei.

„La momentul actual uzina conservează producerea. Compania nu a sistat activitatea definitiv și comercializează în continuare producție din stoc. Este de remarcat că uzina în fiecare an sistează producerea pentru o perioadă de câteva luni pentru lucrări de deservire tehnologică, proces care coincide și cu cererea comercială redusă. În același timp, orice companie, care are dificultăți generate de criza economică, poate solicita suport de la Ministerul Muncii pentru aplicarea mecanismului de șomaj tehnic, astfel încât statul să contribuie și să mențină locurile de muncă prin compensarea indemnizațiilor de șomaj tehnic de către Guvern”, a mai spus Gaibu.

Societatea de Acțiuni Macon și-a sistat activitatea, a anunțat astăzi fostul deputat Alexandr Slusari, care spune că întreprinderea nu mai funcționează de vineri. „Aproape 300 de angajați au fost concediați”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook, iar de vină „sunt condițiile inegale pe piață create de autorități prin favorizarea altor jucători”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării