main logo
661

Forum la Arad pentru impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Moldova

În perioada 17-19 noiembrie, în orașul Arad din România a fost organizat un forum dedicat impulsionării absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Forum la Arad dedicat absorbției fondurilor europene de către Moldova

Reprezentanții Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) Moldova precizează că scopul acestui eveniment a fost de a prelua bunele practici de la omologii din România în vederea absorbției fondurilor de pre-aderare disponibile pentru Republica Moldova începând cu 2023, transmite Știri.md, cu referire la IPN.

Într-o conferință de presă, Iurie Calestru, director de programe la IDEP, a declarat că forumul de la Arad a fost precedat de un eveniment similar organizat și găzduit de Primăria Budești pe 7 octombrie. Forumul de la Budești a întrunit peste 120 de participanți din instituții cheie din domenii precum educație, sănătate, autorități regionale și locale, aeroporturi și căi ferate de pe ambele maluri ale Prutului. În urma evenimentului au fost stabilite o serie de parteneriate interinstituționale.

Iurie Calestru a menționat că la Budești s-a propus să fie organizat un eveniment-oglindă la Arad, acesta fiind găzduit de rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Ilie, și de către administrația publică locală. „Pe parcursul zilelor de 17-19 noiembrie 2022, au fost vizite individuale, de grup și sectoriale, care ar urma să contribuie la constituirea parteneriatelor interinstituționale. Credem că prin aceste parteneriate dintre instituțiile de pe cele două maluri ale Prutului vom putea crea echipe mixte moldo-române pentru cooperarea punctuală pe diverse proiecte de dezvoltare. România are deja experiență în vederea măsurilor necesare în perioada pre-aderare, în care este Republica Moldova, motiv pentru care experiența României este foarte prețioasă. Sperăm împreună, datorită și cu ghidarea omologilor din România, să contribuim de comun la absorbția maximă a fondurilor europene disponibile din 2023”, a notat directorul de programe.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării