main logo
833

Dumitru Alaiba: Autoritățile au reușit să facă ordine în sectorul nebancar

Preşedintele comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Dumitru Alaiba, susţine că autorităţile au reuşit să restabilească ordinea în sectorul nebancar. Potrivit Infotag, el a scris despre aceasta pe reţelele de socializare.

Alaiba: Autoritățile au reușit să facă ordine în sectorul nebancar

Alaiba a amintit că, în aprilie 2022, parlamentul a adoptat o lege care stabilea la 50% limita maximă a ratei dobânzii la un împrumut de la organizaţie de microfinanţare. De asemenea, conform modificărilor, toate celelalte cheltuieli (comisioane, taxe, penalităţi, dobânzi de întârziere) pentru o zi de credit nu pot depăşi 0,04%, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Deputatul a spus că, conform informaţiilor Comisiei naţionale a pieţei financiare, din 136 de organizaţii de microcreditare care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din Republica Moldova, doar trei au solicitat suspendarea activităţii, altele trei au primit avertismente, iar restul s-au conformat regulilor noi.

"Cu doar şase luni în urmă (pe piaţa nebancară - "I.") era nebunie cu dobânzile exorbitante de până la 1700% anual. Înşelaţi de "superoferte" mincinoase, oamenii, supraîndatoraţi, falimentau, pierdeau tot ce aveau, se ajungea până la suicid. Drame şi chiar tragedii. Mă bucur să vă comunic că această practică a rămas în trecut", a scris Alaiba.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării