main logo
734

Conferința donatorilor: Macron anunță milioane de euro pentru Moldova

Uniunea Europeană ne va dona sute de milioane de euro pentru a soluționa criza energetică și problemele refugiaților. Emmanuel Macron a făcut declarația în cadrul Platformei de sprijin pentru Moldova.

Conferința donatorilor: Macron anunță milioane de euro pentru Moldova

Conform președintelui francez, țara noastră va primi 100 de milioane de euro ca să asigure refugiații ucraineni cu produse alimentare și să le poată oferi oportunități să studieze. Alte 26 de milioane se acordă pentru afaceri, transmite Știri.md, cu referire la Realitatea.

Aproape 90 de milioane de euro vor fi direcționate sectorului energetic. Două milioane sunt destinare reformelor în sector, iar altele 85 – pentru resurse energetice propriu-zise.

„A abandona Moldova este egal cu a hotărî că Europa nu mai este fidelă vocației sale. Angajamentele pe care le-am asumat arată că nu este așa, că Europa rămâne solidară cu Republica Moldova”, a declarat Macron.

Președintele franceze a reiterat ideea că țara noastră este ținta unui război hibrid. Totodată, Macron și-a declarat admirație pentru generozitatea moldovenilor, care s-au mobilizat să ajute refugiații ucraineni.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării