main logo
394

Chișinău: Investițiile în active imobilizate, în scădere cu 15%

Investițiile în active imobilizate din contul tuturor surselor de finanțare realizate în perioada ianuarie-iulie în municipiul Chișinău au însumat 8 miliarde de lei.

Chișinău: Investițiile în active imobilizate, în scădere cu 15%Foto: agora.md

Cifra este în scădere cu aproape 15% față de ianuarie-iunie 2021. Sursa principală de finanțare a investițiilor au fost mijloacele proprii ale investitorului, ponderea cărora a constituit 68,4%, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Totodată, în ianuarie-iunie, investițiile în imobilizări corporale au constituit 7,8 miliarde de lei, fiind în descreștere cu 15,5% față de ianuarie-iunie 2021. 

Investițiile în imobilizări necorporale au constituit 265,3 milioane de lei sau cu 4,8% mai mult față de ianuarie-iunie 2021.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut au crescut volumele investițiilor la imobilizările corporale cum ar fi clădiri rezidențiale (+13,2%).

Mai mult, în perioada analizată față de ianuarie-iunie 2021 au scăzut volumele investițiilor la următoarele imobilizări corporale: clădiri nerezidențiale (-9,9%), mijloace de transport (-13,5%), mașini și utilaje (-17,0%), construcții inginerești (-39,4%).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării