main logo
1320

Chicu: Guvernarea PAS nu are de gând să renegocieze cu rușii prețul la gaz

Ex-premierul Ion Chicu spune că întreprinderile din Moldova nu mai pot plăti tariful actual la gaz și nici dobânzile la credite. Potrivit lui, asta se întâmplă după ce Banca Națională a majorat rata de bază cu încă 3 puncte procentuale

Chicu: PAS nu are de gând să renegocieze cu rușii prețul la gazColaj: știri.md

„Renumita fabrică de cărămidă din Chișinău își încetează activitatea. Iată rezultatul modului în care guvernarea PAS înțelege lucrurile și acționează în consecință”, scrie Chicu pe Facebook, transmite Știri.md.

„Guvernarea PAS nu are de gând să renegocieze cu rușii prețul la gaz. „Nu are rost”, zic căpeteniile grupării analfabete și corupte... Ieri, BNM a majorat rata de bază cu încă 3 puncte procentuale, ajungând la 21,5%. Asta înseamnă, că iar vor crește dobânzile la credite, inclusiv cele ipotecare, iar statul va împrumuta bani de la bănci la minim 22% anual.

Care-s rezultatele unei asemenea politici ilogice?

„Macon”, renumita fabrică de cărămidă din Chișinău, încetează activitatea. Sute de oameni rămân fără loc de muncă și surse de existență. Întreprinderile din Moldova nu mai pot plăti asemenea tarif la gaz și nu mai pot achita asemenea dobânzi la credite. Iată rezultatul modului în care guvernarea PAS înțelege lucrurile și acționează în consecință”, a conchis Chicu.

Știri.md amintește că Banca Națională a Moldovei a mărit cu încă 3 puncte procentuale rata de bază la credite, până la 21.5%.

Iată ce spun experții economici despre majorarea ratei de bază cu 3 puncte.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării