main logo
4786

Benzina și motorina, la același nivel: Prețurile anunțate de ANRE

Benzina și motorina au ajuns la același preț, coborând la nivelul lunii martie 2022, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Benzina și motorina, la același nivel: Prețurile anunțate de ANREȘtiri.md

Astfel, în perioada 3-5 decembrie 2022, prețul maximal de comercializare a benzinei și motorinei va fi de 24,49 lei/litru, transmite Știri.md

Asta ar însemna o ieftinire cu cinci bani la benzină și patru bani la motorină.

După ce în luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard, actualmente ANRE atestă cea mai mare scădere de preț pentru motorină, înregistrată de la începutul scumpirilor în lanț după declanșarea agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

Ieftinirea cumulată a carburanților în ultima perioadă este de 9,41 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 7,97 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o diminuare cu circa 27,8 % și, respectiv, 24,6% comparativ cu valorile maximale din luna iunie. 

Agenția mai remarcă faptul că, pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie, prețurile la bursele internaționale înregistrează o ușoară creștere. Acest fapt se datorează unei diminuări a stocurilor de producție înainte de desfășurarea întâlnirii OPEC+ din 4 decembrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării