main logo
2248

Autostrada Unirii din România ar putea fi continuată până la Chișinău și Odesa

Autostrada Unirii (A8) din România ar putea fi continuată până la Chișinău și Odesa. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii de la București, Sorin Grindeanu, după întrevederea cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu.

Autostrada Unirii din România ar putea fi până la Chișinău și Odesa

„Am abordat și subiectul modernizării și construcției mai multor poduri rutiere transfrontaliere peste Prut: Podul de la Sculeni; Podul Oancea (Cahul); Podul Albița (Leușeni) - pod nou; Podul Răducăneni (Bărboieni) - pod nou; Podul Bumbăta (Leova) - pod nou; Podul Fălciu (Leca/Cantemir) - pod nou”, a punctat Sorin Grindeanu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În domeniul infrastructurii feroviare, cei doi oficiali au discutat despre extinderea liniei de cale ferată cu ecartament larg până la Stația Nicolina (Iași). Astfel, trenurile ar putea circula pe cale ferată cu ecartament larg pe relația Ungheni - Cristești Jijia - Socola - Nicolina.

Oficialul de la București a mai adăugat că un punct de interes comun este și reabilitarea coridorului feroviar Iași - Ungheni - Chișinău - Odesa, prin finanțare obținută de la Banca Mondială.

În domeniul aerian este analizată posibilitatea creșterii numărului de frecvențe ale operatoriilor aerieni români pe segmentul București - Chișinău - București, dar și diversificarea destinațiilor prin operarea unor noi curse de pe mai multe aeroporturi internaționale din România.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării