main logo
1342

Alexandru Slusari l-a luat la întrebări pe Oleg Serebrian

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, se arată curios de cifrele publicate de către Biroul pentru reintegrare privind importul în regiunea transnistreană.

Alexandru Slusari l-a luat la întrebări pe Oleg SerebrianColaj: știri.md

Potrivit lui Slusari, Biroul aproape deschis "confirmă existența contrabandei și concurenței neloiale", transmite Știri.md.

"Recent am luat cunoștință cu unele cifre privind importurile în regiunea transnistreană, publicate de Biroul pentru reintegrare. În acest context am mai multe întrebări către Oleg Serebrian.

1. Pentru ce era nevoie de deschiderea conturilor valutare în băncile moldovenești pentru companiile din Transnistria? Vedem că nu sunt premise pentru "catastrofa umanitară" acolo și importurile merg bine mersi pe malul st\ng al Nistrului.

Înțelegem că anumite mărfuri sunt aduse în regiunea în cantități mult mai mare dec\t necesitățile de consum. Adică, Biroul aproape deschis confirmă existența contrabandei și concurenței neloiale, dat fiind faptul că importul în Transnistria nu este impozitat cu TVA și accize.

Păcat că Biroul nu a prezentat toata statistica detaliată a importurilor în regiunea separatistă. Atunci care este scopul adevărat al operațiunii cu deschiderea conturilor și de ce ar trebui să supunem riscului enorm sistemul bancar din Republica Moldova sub aspectul spălării de bani și finanțării războiului?

2. Cine este fondatorul companiei , care conform deciziei Comisiei Situații Excepționale urmează să fie gestionarul tuturor operațiunilor bancare de import în Transnistria și care a depus cerere pentru deschiderea contului valutar întro bancă moldovenească? Este Termocentrală Cuciurgan, așa cum prevede pct. 9.1. al deciziei CSE, sau este persoana interpusă de la Sherif cu rădăcinele în offshorul?

Dacă domnul Serebrian nu poate răspunde la aceste întrebări importante, îl rog să facă звонок другу. Adică să-l telefoneze pe Dorin Recean!", a conchis Slusari.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării