main logo
1006

Alaiba, după ce Rusia a redus livrările de gaze către R. Moldova

Autoritățile din Republica Moldova află despre deciziile concernului rus Gazprom din comunicatele de presă. O spune deputatul PAS Dumitru Alaiba, după ce compania a redus cu 30% livrările de gaze naturale către Republica Moldova.

Alaiba, după ce Rusia a redus livrările de gaze către R. MoldovaFoto: știri.md

Potrivit deputatului, Gazprom nu este cel mai de încredere și previzibil partener pentru țara noastră. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Новая неделя” с Анатолием Голя de la TV8, transmite Știri.md.

Alaiba susține că Gazprom nu acționează ca un partener egal în relațiile cu țara noastră, ci ca Ministerul rus de Externe sau cel al Economiei.

„Realitatea este că Moldova este singura țară din Europa care este 100% dependentă de gazele rusești și 80% de energie electrică, care este produsă și din gaze naturale”, a subliniat Dumitru Alaiba.

Totodată, acesta a dat asigurări că autoritățile sunt pregătite pentru cele mai grele scenarii. Guvernul a luat o serie de măsuri, inclusiv furnizarea de resurse energetice din surse alternative, susține deputatul PAS.

„Este important să nu permitem o astfel de situație anul viitor. Sunt sigur că totul va fi bine, că oamenii noștri au suficientă înțelepciune și înțelegere a ceea ce se întâmplă cu adevărat”, a menționat Alaiba.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării