main logo
3256

Un accident a demonstrat cât de temeinic sunt construite mașinile Volvo

Un accident între un Volvo XC60 şi un autobuz a demonstrat încă o dată cât de temeinic sunt construite modelele mărcii suedeze.

Un accident a demonstrat cât de temeinic sunt construite mașinile VolvoColaj: Știri.md

Totul s-a produs în noaptea de 23 noiembrie, în oraşul Kaohsiung din Taiwan, între un Volvo XC60 de primă generaţie şi un autobuz, transmite Știri.md cu referire la piataauto.md.

Şoferul din Volvo XC60 se afla singur în mașină și circulând cu o viteză moderată şi reducând-o, la un moment dat, a fost lovit cu viteză din spate de către un autobuz, care nu frânase deloc.

În urma impactului autobuzul s-a ales cu partea sa frontală vizibil avariată, iar la Volvo bara de protecţie a absorbit cea mai mare parte a impactului, dar ea a rămas pe loc. Hayon-ul s-a ales cu zgârieturi şi luneta a fost un pic afectată în partea de jos. Până şi blocurile optice spate au rămas întregi.

Sistemul WHIPS al automobilului a salvat șoferul. În momentul impactului maşina a strâns centura sa şi a coborât spătarul scaunului cu circa 15 cm şi a mişcat uşor poziţia scaunului, cam cu 5 cm, pentru a pregăti corpul să absoarbă mai bine impactul.

Șoferul va trebui să schimbe doar bara de protecţie, însă per general mașina a rămas într-o condiţie excelentă după accidentul cu autobuzul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării