main logo
1266

Producția lui Ford Fiesta ar putea lua sfârșit în 2023

Potrivit unor informații neoficiale apărute în presă, producția popularului Ford Fiesta ar urma să ajungă la final în 2023. Ford ar urma să confirme această informație în următoarele luni.

Producția lui Ford Fiesta ar putea lua sfârșit în 2023Foto: automarket.ro

Ford Fiesta, unul dintre cele mai populare și iubite modele ale Ovalului Albastru, ar putea ajunge, de anul viitor, în paginile istoriei, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Conform publicației britanice Auto Express, modelul subcompact al mărcii americane va fi retras definitiv din fabricație la jumătatea anului viitor.

Informația este, deocamdată, neoficială, însă Auto Express a precizat că Ford ar urma să confirme această informație în următoarele luni.

Mai mult, publicația a precizat că numele Fiesta ar putea fi atribuit unui viitor model electric, după ce versiunile cu motoare termice vor fi retrase.

Un potențial Fiesta electric ar urma să fie bazat pe o platformă comună cu viitorul Puma electric, programat să apară în 2024 și care va fi produs la uzina de la Craiova.

Tot acolo vor fi produse și modelele electrice Transit Courier și Tourneo Courier.

Ford Fiesta a fost lansat, pentru prima dată, în 1976. Actuala iterație a lui Fiesta, a șaptea la număr, datează din 2017 și a primit facelift în 2021.

În total, Fiesta a fost vândut în peste 16 milioane de exemplare la nivel mondial de la momentul lansării și rămâne unul dintre cele mai reușite modele ale constructorului american.

Dacă informațiile se adeveresc, atunci sfârșitul producției lui Fiesta va avea loc cu doi ani înainte ca fratele său mai mare, Focus, să fie retras la rândul său.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării