main logo
863

Lamborghini Urus, record pe celebra urcare de la Pikes Peak

Noua versiune Lamborghini Urus, care urmează să debuteze luna aceasta, a devenit cel mai rapid SUV de serie de pe celebra urcare de la Pikes Peak. Recordul anterior îi aparținea lui Bentley Bentayga.

Lamborghini Urus, record pe celebra urcare de la Pikes PeakFoto: automarket.ro

Constructorul din Sant'Agata Bolognese a publicat, recent, un teaser video cu viitoarea versiune Urus, care urmează să debuteze luna aceasta, pe celebra urcare de la Pikes Peak, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Acum știm și motivul vizitei. Modelul italian s-a aflat acolo pentru a stabili un nou timp de referință pentru SUV-urile de serie, o performanță care i-a aparținut anterior lui Bentley Bentayga.

Și a reușit. La volan s-a aflat Simone Faggioli, pilot de teste Pirelli, iar cei 20 de kilometri și 156 de viraje au fost parcurse în 10 minute și 32.064 secunde. Linia de sosire s-a aflat la o altitudine de 4.302 metri.

Pentru a stabili acest record, Lamborghini a trebuit să instaleze o cușcă de protecție, scaunele au fost înlocuite cu unele de competiție (centuri de siguranță cu prindere în 6 puncte) și a fost instalat un sistem integrat de stingere a incendiilor.

Producătorul italian nu a dezvăluit mai multe detalii despre noua versiune Urus.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării