main logo
475

Honda nu exclude o versiune electrificată pentru noul Civic Type R

Honda a precizat că nu exclude să lanseze, în viitorul apropiat, o versiune electrificată a noului hot-hatch Civic Type R. Cel puțin, acestea au fost declarațiile făcute de Ko Yamamoto, consultantul tehnic al diviziei europene a mărcii nipone.

Honda nu exclude o versiune electrificată pentru noul Civic Type RFoto: automarket.ro

Recent, Honda a dezvăluit noua generație Civic Type R, unul dintre cele mai anticipate modele ale constructorului japonez din acest an, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

La fel ca generațiile anterioare, noul Civic Type R păstrează rețeta tradițională a unui motor termic cuplat la o cutie de viteze manuală și care transmite puterea către roțile față.

Dar, în contextul electrificării industriei auto, este foarte probabil ca noua generație a hot-hatch-ului japonez să fie ultima oferită cu motor pur termic.

Totodată, această nouă iterație ar putea fi și prima care primește tratamentul electrificării, așa cum relevă Ko Yamamoto, consultantul tehnic pentru divizia Honda Motor Europe.

El a declarat pentru publicația Autocar că nu ar exclude o versiune electrificată a noului hot-hatch.

„Nu putem realiza un propulsor pur electric pe această platformă, dar îmi imaginez că platforma poate acomoda un anumit nivel de propulsor hibrid cu încărcare la priză”, a declarat acesta.

O versiune electrificată a lui Civic Type R ar putea fi lansată în 2023, atunci când Honda va avea, pentru prima dată, numai modele electrificate în gamă.

Chiar și așa, Yamamoto recunoaște că unele lucruri care l-au făcut faimos pe Civic Type R nu pot fi schimbate ușor.

„Există anumite atribute care sunt importante pentru un Type R: cel mai bun răspuns și legătura dintre șofer și mașină”, a declarat acesta.

Consultantul tehnic a precizat că un Civic Type R electrificat ar putea avea, în teorie, un sistem de tracțiune integrală.

Însă, dezavantajul unui astfel de sistem este greutatea mai mare, așa cum recunoaște chiar Yamamoto.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării