main logo
1335

Petrom informează mii de copii din toată republica despre regulile de circulație rutieră Ⓟ

Compania Petrom Moldova a dedicat luna noiembrie campaniei „Creștem pietoni responsabili”. În cadrul acesteia, în stațiile Petrom din toată țara au fost împărțite părinților și copiilor 3.000 de cărți despre regulile circulației rutiere, precum și 3.000 de benzi reflectorizante.

Totodată, 500 de elevi din clasele primare din raioanele Orhei, Anenii Noi, Hîncești și Strășeni, cu vârstele cuprinse între 7 și 10 ani, au avut parte de minispectacole educaționale. 

Școlile selecționate pentru desfășurarea campaniei au fost cele cu risc crescut, situate în apropierea traseelor intens circulate. Aici, Petrom a organizat activități la care copiii au învățat prin jocuri, dansuri și cântece semnificația celor mai importante indicatoare (indicatorul Stop, Stația de autobuze, Trecerea de pietoni, Atenție, copii!), semaforul, culorile semaforului, cum traversează pe trecerile pentru pietoni și care sunt locurile în care este interzisă traversarea. 

Elevii au primit, de asemenea, cărți și benzi reflectorizante pe care le pot atârna de ghiozdane, pentru a fi văzuți mai ușor în cazul în care trec strada atunci când afară este deja întuneric. 

„Ne-am propus să prezentăm informații importante pentru copii, așa cum sunt cele despre siguranța rutieră, într-un mod cât mai accesibil pentru ei. Astfel ne-a venit ideea de a organiza un mic spectacol, la care copiii să poată participa într-un mod cât mai activ. Elevii au manifestat mult interes, au răspuns la întrebări, au dansat și au cântat împreună cu animatorii. Am fost răsplătiți cu multe zâmbete din partea copiilor și ne bucurăm mult că ne-a reușit prin intermediul acestei campanii să-i motivăm pe micii pietoni să devină mai siguri pe ei și mai responsabili atunci când sunt participanți ai traficului rutier”, a declarat Ariadna Chitic, Marketing Manager Petrom Moldova.

De altfel, implicarea socială este unul dintre principiile de bază ale companiei Petrom Moldova. În 2022, compania a lansat mai multe inițiative, precum: „Solidaritate fără Granițe”, „Ludobus: Educația rutieră în localitățile rurale” și Plantarea „Pădurii Petrom”.

„Petrom Moldova face parte din structura economică și socială a comunității și are responsabilități importante. În calitate de cetățean corporativ, ne propu­nem să fim un partener pentru comunitatea în care operăm, cu proiecte și investiții bazate pe nevoi identificate la nivel local cum ar fi proiecte sociale în educație, mediu și dezvoltare locală”, a declarat Angel Tukhov, General Manager Petrom Moldova.

Petrom este una dintre cele mai mari rețele de benzinării din Republica Moldova. Misiunea acesteia este de a distribui carburanți de cea mai înaltă calitate, precum și a crește în mod sustenabil compania, în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi economiei Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării