main logo
1785

Microinvest: Ajutăm tinerii antreprenori să-și dezvolte afacerea Ⓟ

Ce-ar fi să ai o oglindă care... cântă? Sună miraculos, nu-i așa? Nu și pentru cei de la Millory, echipa care poate transforma fiecare oglindă în ceva mai mult decât simple obiecte de decor.

 Din 2018 creează oglinzi personalizate cu iluminare LED, care pot da tonul atmosferei într-o casă modernă, adapta lumina, reacționa la mișcări și chiar autocurăța de aburi după un duș fierbinte. 

Cofondatorul companiei Millory, Șchiopu Petru, la doar 25 de ani spune că a reușit să treacă prin toate etapele dezvoltării unei afaceri: concurență, lipse de cadre, fluctuații de comenzi, necesitatea finanțării într-un timp cât mai operativ. La momentul oportun a apelat pentru suport financiar la Microinvest, unica organizație care a acceptat să-i finanțeze ideile. În următorii 5 ani are în plan să se lanseze pe piața din Europa, să producă peste 10 000 de oglinzi pe lună și să aducă în casele oamenilor oglinzi smart, care vor putea înlocui cu ușurință un smartphone. 

Cum a apărut pe piață compania Millory?

Probabil încă mulți ne cunosc ca Mirrors.md, anume cu acest nume ne-am lansat în 2018 pe piața din Moldova și iată că anul acesta am decis să ne transformăm în Millory. Anterior am activat într-un domeniu asemănător, după care a venit ideea să deschidem ceva al nostru. Am studiat piața, tendințele, strategiile de marketing și vânzări online. Și în scurt timp ne-am lansat. Vânzările au început să meargă bine chiar din primele săptămâni și iată că astăzi reușim să creăm oglinzi unice pentru clienții din toată Moldova, dar și de peste hotare.  

Ce tipuri de oglinzi creați și prin ce se deosebesc de modelele tradiționale?

Specializarea noastră de bază sunt oglinzile cu iluminare LED premium. Creăm proiecte complexe, cu diferite funcții. Practic nu există funcție pentru oglindă pe care să nu o putem realiza. De asemenea, producem măsuțe de machiaj, cabine de duș, panouri decorative. Când am început a fost un pic dificil să educăm clienții că oglinda poate fi ceva mai mult decât simplu element de decor. Oamenii își imaginau modelele ieftine de tip standard de la piață și se uitau mai sceptic la un model cu iluminare, care cere și investiții mai mari. Noi am schimbat total construcția și modalitatea de producere a unei oglinzi. Totul e la cele mai înalte standarde, de la livrare și până la montare. Acum această dilemă a dispărut, ba dimpotrivă oamenii vin din start cu idei neobișnuite, iar asta ne motivează să descoperim noi posibilități smart pentru oglinzile noastre. 

Despre antreprenoriat. Cum e să gestionezi o afacere la 25 de ani și cât de greu este să te dezvolți pe piața din Molodva?

Să fii antreprenor înseamnă să te menții mereu în tonus. Uneori e mai greu, alteori merge totul atât de ușor că nici nu te aștepți, iar alte perioade totul poate fi monoton. Deja am înțeles că totul e ciclic. Eu am norocul să fiu ajutat și îndrumat de familia mea, în special de tata. El e mentorul meu în afaceri. Dar și de partenerul nostru și managerul de vânzări, doamna Lavric Ludmila, cea care are grijă ca clienții noștri să rămână mereu mulțumiți de serviciile Millory. De asemenea, am alături oameni care mă încurajează și motivează, oferindu-mi energia de care am nevoie pentru a tinde mereu spre dezvoltare.  În general, consider că delimitarea geografică nu trebuie să te stopeze în business. Noi ne punem scopuri mari, vrem să ajungem pe piața din Europa, să producem oglinzi pentru toate țările lumii, dar să activăm în Moldova. Nu e simplu, dar nici imposibil, dacă totul e gândit și bine pus la punct. 

Cât de importantă este finanțarea pentru o afacere? Cum ați început colaborarea cu Microinvest?

Fără investiții nu poți să crești o afacere. Să te menții poți, dar să crești practic nu. Aici diferență stă în cât de bine gândite și la moment sunt investițiile. Dacă le faci responsabil, vei avea de câștigat. Dacă nu, invers. Noi am luat primul credit de la Microinvest pentru scule și materie primă. Apoi am luat credit pentru achiziționarea mașinii pentru afacere, ca să asigurăm livrarea și montarea. La alte necesități, cred că tot la Microinvest vom apela. I-am ales pe ei, pentru că doar Microinvest a acceptat să ne susțină ideile noastre la început de cale. Noi am mers la mai multe organizații atunci. Asta e foarte important pentru o afacere la început de drum. Sunt rapizi, deschiși și atenți cu clienții și foarte înțelegători. Uneori, de la atâta lucru, fără ca să vrem mai întârziem cu o zi sau două. Expertul ne sună, ne amintește și noi achităm. N-am avut chiar nicio problemă sau neînțelegere. În plus, deja și noi și ceilalți colegi ca persoane fizice am apelat tot la Microinvest. E rapid și ușor. 

Ce surprize ne pregătește Millory în următorii 5 ani?

Oglinzi și iarăși oglinzi. Avem în minte niște proiecte pur și simplu geniale. Unul din ele este să proiectăm o oglindă care va înlocui total un smartphone. Te-ai trezit, mergi în baie și pe oglinda ta ai totul din telefon. Frumos început de zi, nu? Distribuitorii noștri de componente tehnice pentru oglinzi ne promit posibilități nelimitate. Vrem să fim prezenți în toată Europa. Logistica și împachetarea specială ne permite să livrăm oglinzile noastre oriunde în lume. Nu știu dacă vom deschide un show-room mai mare. Am descoperit puterea vânzărilor online și chiar suntem orientați să ne dezvoltăm anume în această direcție. Și încă ceva, la fel ca bumerangul de pe logo-ul nostru ne conducem după ideea că totul se întoarce. Creăm oglinzi de calitate și suntem foarte bucuroși când clienții noștri mulțumiți se întorc la noi. Asta e despre succes în afaceri. 

*Microinvest este unica organizație de creditare nebancară din Moldova, deținătoare a Certificatului Internațional de Protecție a Clienților. Acesta presupune un proces de creditare responsabil și transparent, bazat pe principii respectuoase de deservire a clienților, abordare corectă și echitabilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării