main logo
1545

Maib: Compară și găsește cel mai bun. Trei sfaturi pentru o ipotecă avantajoasă Ⓟ

Dacă a venit timpul să te muţi la propria casă şi planifici să-ţi achiziţionezi o locuinţă cu ajutorul unui credit ipotecar, trebuie să te asiguri 100% că ai ales cea mai bună ofertă de la cea mai sigură bancă.

Hai să vedem care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când aplici pentru un credit ipotecar.

1. Dobânda anuală efectivă (DAE) 

De facto, DAE reprezintă costul total al creditului. De obicei, include nu doar rata dobânzii, dar și alte cheltuieli: comisionul de examinare a dosarului, comisionul de acordare și comisionul de administrare lunară. 

Accesează site-urile mai multor bănci și verifică oferta acestora la capitolul DAE. Cu cât este mai mică, cu atât mai puțin vei întoarce lunar pentru credit. Acum la maib DAE este egală cu rata dobânzii, comisioanele fiind zero lei.

2. Avansul pentru credit ipotecar

Atunci când aplici pentru ipotecă trebuie să ai în vedere avansul de care ai nevoie. Acesta variază în funcţie de costul imobilului și suma creditului pe care ți-o poate acorda banca, ajungând până la 20% din prețul locuinței. Prin urmare, asigură-te că dispui de bănuţii necesari pentru prima rată. Sunt și excepții, cum ar fi maib care finanțează până la 100% din valoarea locuinței.

3. Folosește calculatorul online

Practic fiecare instituție financiară dispune pe site de un calculator cu ajutorul căruia poți calcula cât vei achita lunar. Totuși, chiar dacă ai obţinut o simulare online, aceasta poate să nu reprezinte suma finală. Prin urmare, trebuie să mergi la banca selectată pentru a afla mai multe detalii despre ofertă. Fii pregătit, banca va dori să afle mai multe informaţii despre tine: venitul lunar net, vechimea în muncă, vârsta, dacă mai deţii alte credite, istoria creditară.

Un aspect important reprezintă și valuta în care primești creditul. Maib îți finanțează visul în lei, dolari sau euro: 

  • DAE în MDL – de la 12,47%

  • DAE în EUR – de la 5,9%

  • DAE în USD – de la 7,65%.

Dorești să afli mai multe detalii despre oferta maib? Vizitează Centrul ipotecar maibamplasat în Chișinău, pe strada Vasile Alecsandri 115 sau sucursala maib din orașul tău.

Cel mai frumos loc e acasă, iar la maib e simplu și ușor să obții propria casă.

Calculator online

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării