main logo
1245

Aricoma Group achiziționează Musala Soft Ⓟ

Praga, Sofia, 3 august 2022 - ARICOMA Group și Musala Soft anunță o înțelegere pentru achiziția Musala Soft. Grupul ARICOMA, parte a KKCG, este un furnizor de servicii IT NextGen european în creștere rapidă. Această investiție este un alt pas cheie în dezvoltarea strategică a ARICOMA.

Cu Musala Soft, Grupul ARICOMA va cuprinde 10 companii de tehnologie cu o cifră de afaceri consolidată de peste 400 milioane EUR, un EBITDA de 39 milioane EUR și peste 4000 de profesioniști.

„Cu Musala Soft la bord, devenim lider în dezvoltarea de software personalizat din sud-estul Europei. Musala se potrivește firesc pentru ARICOMA pe calea noastră de a deveni un lider european și suntem încântați să lucrăm împreună. Cultura sa inovatoare și oamenii uimitori vor consolida și mai mult talentul nostru intern, precum și potențialul pieței. Echipa de conducere are o moștenire a creșterii afacerii cu accent pe client și o abordare de rezolvare a problemelor. Credem că Musala va prospera ca parte a ARICOMA și vom accelera împreună planurile noastre de creștere pe termen lung și de creare de valoare”, spune Ludovic Gaudé, CEO al ARICOMA Digital.

“Suntem dornici să intrăm într-un nou capitol mai rapid al dezvoltării noastre, unindu-ne forțele cu ARICOMA și KKCG. Sinergia cu baza de clienți suprapusă și complementară și expertiza ARICOMA ne oferă încredere și alimentează călătoria interesantă care urmează. Desigur, ne vom menține și ne vom extinde împreună dedicarea pentru dezvoltarea comunității IT, climatul de afaceri, educația IT, știința, inovarea și inspirarea tinerilor talente”, spune Elena Marinova,Președintele Consiliului de Administrație al Musala Soft.

„Sunt încântat că am reușit să ajungem la un acord cu Musala. Aceasta este a doua noastră achiziție din acest an și se potrivește cu strategia noastră de a transforma ARICOMA într-un jucător important în Europa. Musala are un portofoliu interesant de clienți, care va stimula verticalele noastre Telco, Finanțe și Auto. Chiar și în aceste vremuri dificile, sectorul IT continuă să se dezvolte și să crească în relevanță și rămânem optimiști cu privire la potențialul industriei pe termen lung”, adaugă Michal Tománek, director de investiții la KKCG, compania de investiții din spatele Grupului ARICOMA.

Acordul semnat de proprietarii Musala Soft și Grupul ARICOMA este pentru vânzarea unei acțiuni de 100% din companie. Întreaga echipă de management al Musala Soft va rămâne la bord pe termen lung și va participa activ la construirea viitorului ARICOMA. Tranzacția este încă supusă aprobării oficiilor anti-monopol respective și este de așteptat să se închidă în trimestrul IV al acestui an.

CMS Cameron McKenna a acționat ca și consilier juridic, iar Deepak Bhandari de la Marylebone Capital Advisors Private Limited a acționat în calitate de consilier financiar pentru Musala Soft.

Despre Musala 

Musala Soft construiește produse software de generație viitoare și soluții de întreprindere pentru organizații de importanță din întreaga lume. Compania este furnizor de servicii de inginerie high-end software în AI, Big Data, IoT, Analytics, Cloud și Integrare. Echipa profesionistă Musala Soft acoperă cu expertiză și creativitate toate elementele ciclului de viață al software-ului. Clienții Musala Soft sunt întreprinderi provocatoare, inovatoare și cu tendințe în IT, Telecom, Finance și Automotive, dedicate stabilității și creșterii, îndrăznind să deschidă idei noi și să construiască viitorul. Printre acestea se numără IBM, SAP, VMware, Deutsche Telecom, A1, Generali, Canaccord, Experian, Procredit Bank, PTV Group, EDAG, Bosch, KPMG, PerkinElmer, Siemens Energy și Financial Times. Musala Soft a fost fondată în 2000 și are sediul în Bulgaria, cu o echipă de 750 de angajați din peste 10 naționalități, localizate în Bulgaria, Macedonia de Nord, Egipt, Albania și Kosovo. Musala Soft este un câștigător demn de mândrie al mai multor onoruri și recunoașteri naționale și internaționale în dezvoltarea talentelor, știință și inovare, calitatea soluțiilor software, leadership și responsabilitate socială corporativă.

Despre Aricoma Group

ARICOMA Group este un furnizor de servicii IT din Europa Centrală, cu o prezență scandinavă semnificativă, oferind servicii pentru peste 1000 de clienți din 15 piețe din cele 8 centre de livrare din Europa. Misiunea ARICOMA este de a ajuta atât clienții din sectorul privat, cât și din sectorul public să navigheze în cerințele, riscurile și oportunitățile de afaceri în continuă schimbare. Prin intermediul companiilor sale din portofoliu, oferă soluții de transformare digitală end-to-end, inclusiv design și consultanță UX, dezvoltare de software personalizat, gestionarea infrastructurii IT și a operațiunilor IT, operațiuni în cloud și servicii de securitate în cloud. Membrii remarcabili ai Grupului ARICOMA includ dezvoltatorul de software personalizat Seavus din Suedia și ECE, dezvoltatorul de software din Suedia Stratiteq, integratorul de sisteme din Cehia și Slovacia AUTOCONT, dezvoltatorii de software personalizat Cleverlance Enterprise Solutions și KOMIX, specialist în servicii de securitate cibernetică AEC și guvern. specialist în transformare digitală CESEA.

Despre KKCG

KKCG, condusă de Karel Komárek, unul dintre cei mai de succes antreprenori cehi, este o companie internațională de investiții cu o valoare totală de peste 9 miliarde de euro. KKCG își dezvoltă activitățile de afaceri în treizeci și trei de țări din întreaga lume, iar domeniile sale cheie includ industria divertismentului, industria energetică, tehnologiile IT și imobiliare. Deține acțiuni la multe companii de top, inclusiv Allwyn (loterie și jocuri de noroc), ARICOMA Group (IT), MND Group (energie), KKCG Real Estate Group și Springtide Ventures (fond de capital  cu investiții în start-up-uri IT europene și israeliene).

Karel Komárek Family Foundation sprijină o gamă diversă de proiecte, cum ar fi construcția REACH - o nouă clădire în Centrul John F. Kennedy pentru Artele Spectacolului, sprijinul pentru poporul ucrainean imediat după izbucnirea războiului și refugiații ucraineni în  Republica Cehă, restaurarea Moraviei de Sud, care a fost afectată de tornadă în 2021, și multe proiecte de patrimoniu cultural ceh, inclusiv festivalul de muzică internațional Dvořák Praga.


Contacte pentru media:

Dana Dvořáková
Directoru responsabil de comunicare Corporativă
KKCG
T +420 225 010 399
M +420 602 372 834
dana.dvorakova@kkcg.com
Marina Domazetovska
Director Global de PR
ARICOMA Digital
T +389 2 3097 400
M +389 71 229 112
E.marina.domazetovska@seavus.com
Stefka Ognyanova
Responsabil de Comunicarea Corporativă
Musala Soft
T +359 2 969 58 21
M +359 887 377 007
Estefka.ognyanova@musala.com
Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării